Meseterápia

                                            Metamorphoses alkotó-fejlesztő meseterápia
 Barangolásra, önfelfedezésre hívunk minden érdeklődőt.
Csoportok gyerekeknek : időpontok később
1-  “Három nap egy esztendő”
Meseterápia, természetművészet , ökológia a középpontban. Csatlakoztunk a Metamorphoses Ökológiai meseterápiás munkacsoporthoz. A meséket, játékokat követő kreatív munkálkodás célja kissé eltér a megszokottól. Nem esztétikus tárgyalkotás vagy egy különleges technika elsajátítása a cél. A természet való kapcsolódást segítő alkotó- fejlesztő meseterápiás foglalkozásokon az alkotás megszületéséig vezető belső út a hangsúlyos, azok a lelki történések, amik az alkotófolyamatban megélhetők, kidolgozhatók. Minden alkalom egy kaland, lehetőség legyen a közös játékra. Önismeret, drámajáték sok-sok alkotó program várja őket.
2-  “Hunyd bé a szemed, s kapszkodj belém..”
Feltérképezni a belső birodalmat  és az aranyalmát, táltost, sárkányt megkeresni, megszerezni, legyőzni..
Metamorphoses alkotó- fejesztő módszerekkel kelünk kalandokra mesékkel a gyerekekkel, hogy belső erőforrásaikat, kapcsolataikat önmagukkal és a világgal erősítsük, képességeiket fejlesszük. Művészeti és drámapedagógiai játékokkal.
Csoportok felnőtteknek : időpontok később
Nézzük egymást, nézzük,
Regénket regéljük.
Szemünk pillás függönye fenn,
Hol a színpad, kinn-e vagy benn?
Urak, Asszonyságok!
(Balázs Béla)
Labirintus: önismereti kaland a meséken keresztül, felfedezés a mese biztonságos terében és idejében.
Önismereti kalandok a mesékkel és a mítoszokkal. „A mitológiai rendszerekben és mesékben kiemelkedő szerepe van a katabázisnak , vagyis az alászállás , a túlvilági utazás motívumának. A hősnek arról kell tanúbizonyságot tennie, hogy megjárta a túlvilágot…azaz szembe mer nézni azokkal a dolgokkal melyek nem az élet naposabb oldalán találhatók.”
„Másrészt a túl-világ a kiaknázatlan lehetőségek helye is egyben. A túlvilág a mesében, a meseterápiában a „lehetséges” világa is. Azok a részeink találhatók ezen a túl-világon, amelyekkel még nem sikerült kapcsolatba lépnünk. Pedig ha alászállunk értük, a mesék tanúsága szerint képesek leszünk mindarra, amit lehetetlennek gondoltunk…”
(Boldizsár Ildikó : Meseterápia)